Contabilitate

     Serviciile de contabilitate oferite se adreseaza tuturor firmelor avand ca obiectiv asigurarea de servicii profesionale si de calitate la cele mai inalte standarde. AFG Consulting pune pe primul plan nevoile idividuale specifice fiecarui client deaceea, oferim si pachete de servicii personalizate.
     Echipa noastra formata din profesionisti si experti in domeniile contabilitatii, fiscalitatii, consultantei si  juridic este pregatita sa gaseasca solutii optime care sa contribuie la o buna functionare si dezvoltare pe plan financiar a afacerii clientului.

     Avand ca partener o firma de contabilitate care sa-ti ofere servicii complete de consultanta si contabilitate la cele mai inalte standarde de etica profesionala, afacerea ta are ca tinta succesul si expansiunea.
Mereu alaturi de clientii sai, firma noastra de contabilitate urmareste atingerea obiectivelor clientului si dezvoltarea afacerii prin stransa colaborare si intelegere a nevoilor specifice fiecarui client. Printre clientii nostri se numara persoane juridice române si straine ca întreprinderi mari si mijlocii precum si microîntreprinderi. Datorita experientei acumulate suntem in masura sa abordam toate domeniile de activitate.

Salarizare

    Procesul de salarizare, consta intr-o serie de operatiuni si indepliniri ale prevederilor legale din Codul Muncii cu privire la salariu.  Prin salariu, se intelege pretul in bani raportat la munca prestata de fiecare angajat in temeiul contractului individual de munca.

    In urma negocierii salariale din cadrul departamentului de resurse umane si a integrarii in contractul individual de munca, procesul de salarizare este calculat si elaborat in departamentul de Salarizare.

    Incepand cu setarea regulilor de calcul salarial, intregul proces de salarizare este unul extrem de complex si sofisticat. Adnotarile recente din Codul Muncii privind salarizarea, prevad pe langa calcularea impozitelor, a indemnizatiei pentru concediile medicale, plata taxelor directe precum si a altor adaosuri/retineri, completarea si depunerea lunara a declaratiei 112.

    Tot in cardul acestui proces, este de mentionat obligatia intocmirii si depunerii la ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) a statelor de salarii si declaratiei lunare privind comisionul ITM, precum si oricaror documente necesare cu privire la modificarile aduse in structura angajatilor cum ar fi:

 modificari de functii
 mariri salariale
 cercetari disciplinare
 incetari contracte individuale de munca
 completarea si actualizarea Registrului de evidenta salariati REVISAL
 intocmirea si depunerea declaratiilor pentru salariati (CAS, somaj, sanatate)

    Actualizată în data de 26/06/2013, declaratia 112 -conform ordinului comun al ministrului finanţelor publice, ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale şi al ministrului sănătăţii nr. 1045 – (valabilă pentru anul 2013) se refera plata impozitului pe venit, a evidentei nominale a persoanelor asigurate si la obligatiile de plata a contributiilor sociale.

    Depunerea declaratiei 112 la termenele prevazute de lege este obligatorie altfel, poate atrage dupa sine sanctiuni cu amenzi cuprinse intre 500-1000 de lei pentru persoanele fizice si de la 1000-5000 de lei pentru persoanlele juridice.

    Considerand importanta indeplinirii obligatiilor legale si multitudinea detaliilor implicate in salarizare, se recomanda fie infiintarea unui departament calificat in acest domeniu, fie externalizarea serviciilor de salarizare.

    AFG Consulting iti pune la dispozitie specialisti in salarizare, dedicati , experimentati si mai ales la curent cu toate prevederile legale legate de salarizare. Transfera-ne noua toate sarcinile tale legate de ducerea la indeplinire a acestui proces si noi ne vom asigura ca afacerea ta se va afla intotdeauna in comformitate cu legea.

Resurse umane

    Considerat unul din departamentele cheie in cadrul oricarei intreprinderi, societati sau institutii, departamentul de Resurse Umane se ocupa cu recrutarea, evaluarea si angajarea de personal. Notiunea de resursa umana, reprezinta totalitatea salariatilor unei organizatii. Constientizand ca oamenii sunt cea mai importanta resursa in dezvoltarea si buna functionare a oricarei institutii sau organizatii, s-a recunoscut necesitatea elaborarii de tehnici care sa duca la cresterea eficientei si marirea profitabilitatii. Aceste servicii, au drept scop dinamizarea tuturor proceselor pornind de la recrutare si terminand cu angajarea personalului influentand astfel in mod decisiv eficacitatea utilizarii resurselor materiale si financiare.

    Recrutarea de personal poate fi un proces foarte costisitor si marea majoritate a societatilor mici si mijlocii, nu dispun de timpul sau cunostintele necesare parcurgerii tuturor etapelor care fac parte din procesul de selectare si angajare.

    O angajare gresita costa o companie de trei pana la sase ori salariul anual al angajatului. Aceste costuri sunt reprezentate de timpul irosit cu interviurile, selectarea, angajarea, instruirea si supravegherea  persoanei respective pentru ca in cele din urma sa fie concediata. Tot aici includem si toate celelate persoane implicate in acest proces al caror timp irosit putea fi fructificat in alte activitati care sa ridice profitabilitatea afacerii in loc sa o scada.

    Angajarile si concedierile constante pot conduce atat la costuri financiare incredibile cat si la costuri morale in detrimentul celorlalti angajati care pot fi demoralizati de aceste procese obositoare, gandindu-se mereu ca poate le vine si lor randul sa fie concediati. Astfel, productivitatea lor scade si in final tot compania este cea care are de suferit inregistrand si aici pierderi in plan financiar.

    Daca aceste informatii v-au ajutat sa intelegeti importanta departamentului de Resurse Umane insa va intrebati ce puteti face daca nu va permiteti infiintarea unui astfel de departament, solutia poate veni din externalizarea activitatilor de resurse umane.